tisdag, januari 17, 2006

Jämlikhet viktigare än mord och tortyr

I dagens Aftonbladet ondgör sig Jennifer Wegerup över att Roland Andersson med anledning av att kvinnor ej får titta "live" på landskampen ej markerar sitt missnöje utan säger bara" kvinnor kan se det på TV".

Först och främst, personligen tycker jag att det är helt vansinnigt att diskriminera kvinnor på detta sätt.

Bör man bojkotta landskampen-tja om man är beredd att vägra spela i länder som förtrycker sin befolkning, som är diktaturer osv. Ja då har man i alla fall varit konsekvent.

jag antar att J.W. anser att vi bör bojkotta Peking-OS för att nämna ett exempel .

Dessutom är det intressant att J.W. nämner R.Anderssons kommentar "Jag föredrar att spela fotboll i socialistiska och kommunistiskt styrda länder" som om R.A. varit mer politiskt medveten på 70-talet.
Att vilja spela fotboll i kommunistiska länder som har avrättat oerhört många och fängslat ännu fler ,bara för deras åsikters skull, tyder bara på att R.Andersson var både okunnig och politiskt omedveten redan då.

Jennifer Wegerup kanske tycker att diskriminering av kvinnor är ett större och viktigare problem än demokrati , yttrandefrihet och andra mänskliga rättigheter eftersom hon uppenbarligen upprörs mer av det-märkligt tycker jag.

Avslutningsvis så vill jag än en gång poängtera att kravet på jämlikhet är både viktigt och aktuellt.

citaten är tagna från J.W´s artikel i dagens Aftonbladet

MGH
Ante Huga

Inga kommentarer: