tisdag, oktober 30, 2007

Är lärare totalt blåsta eller bara zombier?

Det är märkligt , närhelst man pratar med en lärare som undervisar högstadiet så får man höra samma visa hela tiden. "man är maktlös" "vi har ingen chans att få arbetsro" "vad skall man göra med dom som bara förstör" "Vi har inga maktmedel alls".

Det är säkert mycket möjligt att den enskilde läraren har mycket liten möjlighet att påverka budgetar, skollagar, politiker o andra. Men eftersom så många lärare och de allra flesta föräldrar önskar att skolan skall vara en trygg och lugn arbetsplats,för både barn och lärare, så vad är problemet???

Att man inte kan stänga av en elev, eller skicka hem honom/henne om eleven bara saboterar-det är skit!.

Att ett fåtal kan sabotera för det stora flertalet utan att skolan har rätt att flytta på dessa fåtal-snabbt och resolut-det är skit!

Att lärarkåren bara gnäller i "tysthet" istället för att högt, ofta och samlat försöka få media att vakna(det är tyvärr bara media som kan få våra kära politiker att lyssna)-det är inte bara skit. det är en stor jävla skandal!!

Snälla totalmesiga, handfallna och urfega lärarkår VAKNA FÖR FAN!!.

MGH
Ante Huga

måndag, oktober 29, 2007

Jag hade rätt som vanligt!!!!!

Jag tippade innan seriestart hur allsvenskan skulle sluta . Inte konstigt men ändå oerhört imponerande hur suveränt bra jag tippat. Ja, med min enorma kunskap och "fingerspetskänsla" så är det väl bara naturligt,men ändå!!
Mitt Tips:
1. Malmö FF--Blev 9:a. 2. IF Elfsborg--Blev4.a. 3. Helsingborgs IF--Blev 8:a. 4. AIK--Blev5:a. 5.IFK Göteborg--Blev 1:a. 6.Hammarby IF--Blev6:a. 7. Halmstad BK--Blev7.a. 8.Djurgården--Blev 3:a 9.GAIS-- Blev 11:a. 10. Kalmar FF--Blev 2:a 11. Gefle IF--Blev10:a 12. Örebro--Blev 12:a 13. Trelleborgs FF--Blev 13:e 14. IF Brommapojkarna- Blev 14:e.

I princip hade jag som ni ser 100% rätt. De små avvikelserna som ändå ev. föreligger är inom den statistiska felmarginalen . Svenska F.F. är dessutom icke granskat av vare sig Notarius Publicus eller "Loket" Olsson varför man knappast kan se deras uträkningar och tabeller som speciellt vederhäftiga.

jag kan nu som en liten bonus avslöja semifinallagen i elitserien: VF, HV 71, Färjestad och Timrå.