måndag, december 05, 2005

Mycket bättre än Gud !

Uppenbarligen så tror en majoritet av jordens befolkning på någon slag Gud. Däremot så tror förmodligen betydligt färre på Jultomten-märkligt.

Jultomten som är en så positiv och trevlig farbror som ger bort presenter. dessutom har han ,vad jag vet, inte varit orsaken till några större våldsamma internationella konflikter.

Gud däremot är och har varit jämnt inblandad i allsköns skit. Ändå är han poppis,inte klokt.
jag vet att marknadsföringen kring ex. den kristna tron har varit massiv, påkostad och långvarig.
Jag erkänner att "evigt liv" gimmicken är genialisk, syndernas förlåtelse likaså. det är ingen tvekan om att de etablerade religionerna har haft riktigt bra PR-firmor med feta konton.

Jag tycker trots allt dett, att det är konstigt och framför allt synd att inte fler tror på Jultomten, istället för den där gud.

MGH
Ante Huga

4 kommentarer:

Per Dahlberg sa...

Nånstans finns ett embryo till en ny världreligion här. Omvänd världens alla judar, muslimer och kristna till tomtismen så slipper vi jidder i mellanöstern och all världens handel skulle blomstra. Eftersom all världens skräp numera tillverkas i Kina så skulle tillochmed Peking kunna gå med på att tomtismen infördes som statsreligion.

Problemet infinner sig när västvärldens ultrafeminister och queerteoretiker och genusvetare och pk-debbatörer kräver att tomtemor skall ha samma rättigheter som tomtefar. Och att hon helst bör bryta med det gamla julpatriarkatet och leva ut sin latenta homosexualitet om inte annat som sympatiyttring med världens alla förtryckta vad-de-än-kan-vara-bara-de-är-kvinnor-eller i-alla-fall-känner-sig-som-sådana.

"Jultomtan får gärna vara större än Gud, bara hon är kvinna och från en minoritet."

Antehuga sa...

Jultomten är redan en minoritet han är ju bara en. Kvinna är han däremot inte. Jultomten tycker däremot om att ha sex med kvinnor.

enligt vanligtvis säkra källor( anonyma men till Jultomten närstående) så är Jultomten jävligt kåt

Per Dahlberg sa...

Vänta här nu. Detta blir vidrigt. Är det därför han alltid frågat efter "snälla barn"?
Isåfall måste han döden dö.

Casper sa...

Haha, vad roligt. Jag kom också på idén med tomtismen och skämtade med mina kompisar om det. Jag sökte bara på efter "tomtismen" på google för att se om någon annan stolle hade tänkt samma sak.

Länge leve Tomten!!