fredag, december 16, 2005

Ni som är puckon-sluta rösta!!

Lika bra att säga det med en gång ;Allmän rösträtt är det enda korrekta. Demokrati är också det enda rätta och vettiga,så nu är det sagt.

Jag blir glad varje val i Sverige där röstantalet sjunker. Om 85% av de röstberättigade röstar istället för säg 70% så innebär det bara att 15 % fler okunniga jävlar har röstat p.g.a. nån halv-pucko anledning "jag har alltid röstat så", "Partiledaren ser så trevlig ut" etc. etc.

Ingen skall inbilla mig att 85% av det svenska folket ens har orkat läsa valprogrammet för samtliga troliga riksdagspartier. Inte fan har 85% av det svenska folket intresse för att ens fundera på att läsa partiprogrammen.

Ta kyrkovalet där valdeltagandet är glädjande lågt. jag är övertygad om att det relativt sett är en betydligt högre procent "engagerade" som röstar i dessa meningslösa val i jämförelse med riksdagsval där allt för många röstar utan att fatta ett skit.

Ni som är ointresserade av politik. Ni som är för korkade eller för lata för att vilja fatta-Ge fan i att rösta!!!!.

Naturligtvis vore det allra bästa om alla röstberättigade röstade OCH orkade lära sig i alla fall lite om varje parti

MGH
Ante Huga

3 kommentarer:

Per Dahlberg sa...

"Ingen skall inbilla mig att 85% av det svenska folket ens har orkat läsa valprogrammet för samtliga troliga riksdagspartier. Inte fan har 85% av det svenska folket intresse för att ens fundera på att läsa partiprogrammen."

Jag själv är nöjd om bara våra politiker orkat läsa valprogrammen för samtliga troliga riksdagspartier. När jag tänker på det, så är jag faktiskt mer än nöjd om de bara orkat läsa sitt eget partis valprogram.

Antehuga sa...

Jomenvisst. jag har dock lite högre förhoppningar och förväntningar på befolkningen i stort än på våra folkvalda
MGH

Malin sa...

Jamen, det här var ju också en läsvärd blogg! Hur går det med Axess, förresten?