fredag, november 25, 2005

den jävla socialdemokratin

Eftersom SAP i stort sett haft makten de sista 50 åren (och mer än det) så undrar jag vad följande fakta beror på.
svenska kronan har minskat i värde mot i stort sett samtliga valutor sen 1980: pundet, eu/oecd ländernas valutor, $-Varför?

Lönenivåerna har minskat under samma tid mot motsvarande länder-Varför?

Arbetslösheten eller rättare sagt de tal som anger antal utanför den "vanliga" arbetsmarknaden dvs. de som inte har en vanlig anställning har också ökat-Varför

Köerna till sjukvård och tillgänglighet för patienter att få träffa en läkare snabbt -även här är resultatet nedslående ( tredjen sämst i oecd-länderna)-Varför

Dom som utvandrar från landet är de med hög utbildning och/eller mycket pengar-leder till dränering av spetskompetens och skatteunderlag-Varför

Men vi har i alla fall en jävla hög total skattesats

Med gnälliga hälsningar
Ante Huga

2 kommentarer:

Per Dahlberg sa...

Det kan ju vara så att socialdemokraterna haft makten i femtio år eftersom majoriteten av svenskarna faktiskt vill ha det så.
Hög skattesats eller ej. Långa köer till sjukvården eller inte.

Den borgerliga cirkusen har ju också försökt styra landet från och till under denna femtioårsperiod och jag är inte säker på att resultatet var så där himla lyckat.

Åtminstone inte om vi får tro de svenskar som är röstberättigade.

Men det är klart, vi får väl göra som i det gamla DDR. Om de styrande är missnöjda med folket så får de väl välja ett nytt.

Antehuga sa...

Även om det är helt korrekt och dessutom det överlägset bästa alternativet att majoriteten bestämmer. Och självfalllet så är det helt i sin ordning att SAP har haft makten så innebär detta inget annat än att vi har en demokrati,som tur är.
MEN majoriteten kan ha fel, vara outbildade puckon och stock-konservativa, inkrökta socialist-romantiker-SÅ DET SÅ!
MGH
Ante Huga