tisdag, april 10, 2007

Kristendom, islam och annan religiös skit

Ja då är det en jurist som anser att SVT är en kristen propagandakanal som sänder gudstjänster osv.
Ja hon kanske har en poäng , om man nu tänker efter,eller så är hon helt ute o cyklar eftersom vårt "arv" trots allt är kristet. Bör vi sända lika många judiska, muslimska, Buddhistiska osv. religösa program för "rättvisans" skull eller ska vi helt låta bli att sända religiös program?.
Ja det tål kanske att diskuteras.

Det som däremot definitivt borde göras något åt är dessa religiösa friskolor. Förbjud skiten!!.
Om nu kristna, muslimska, judiska och andra religiösa puckon vill ägna sig åt sin religion väldigt mycket och intensivt, så får dom gärna göra det-på sin fritid. Skolan är en utbildningsanstalt.

Det mesta inom religionen som är av värde ur bildningssynpunkt lärs redan ut. Resten har inte ett skit att göra inom skolans väggar. Kan dessutom den "vanliga" skolan få några ungar att vakna upp ur det religiösa fängelset som troligen deras religion är så är det en bonus.

Religion och gud är absolut en av denna världs mest korkade och farliga "uppfinningar".

Det finns från samhällets synpunkt ingen anledning att vare sig uppmuntra eller ens acceptera dessa skolor med fabler och övernaturligt hokus-pokus som ledsjtärnor.

MGH

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du någonsin besökt en friskola, eller är du en av de dumma jävlar som hämtar din info ur aftonpressen?

Ante Huga sa...

Bäste anonym. Ja det har jag. Jag är en dum jävel ,men hämtar inte in info(förutom sportresultat) från aftonpressen

Anonym sa...

Jaja visst tror du att du inte tror på någonting men det gör vi alla...det är inbygt i oss att tro på något. Precis som vi strävar efter att fortplanta oss. Det finns ingen mening med det i djupare hänseende. Alla som har skaffat barn har ju gjort det av helt icke-logiska skäl! Av samma icke-logik är vi programmerade att tro på något högre väsen, jultomten eller vad som helst. Det var därför ateisten och kommunisten John Lennon sucka Oh god när han sjönk ihop av mördarens kulor..

/Perzy