söndag, oktober 01, 2006

Organdonation för fan!!

Att alla ( utan kanske några religiösa idioter)skulle vilja att det fanns organ att få om deras anhöriga eller dom själva behövde det, är nog ganska självklart. Vår lagstiftning orsakar tyvärr onödigt lidande och oförlåtliga dödsfall.

Man borde automatiskt utgå i lagen att alla vill donera sina organ om det inte finns ett "donation-nej tack" kort eller liknande. I dagsläget är det för många som nog egentligen kan tänka sig att donera organ men av lättja ej skaffat ett donationskort.
Det finns inget godtagbart skäl för att inte donera sina organ. Tänk att kunna rädda och/eller förbättra någons liv , faktiskt helt utan ansträngning , uppoffring eller kostnad!

Att vissa framför allt religiösa dårar tänker anorlunda, säger mer om dessa puckon än om donation.

Men eftersom lagstiftningen ärsom den är för närvarande-Skaffa donationskort NU

14 kommentarer:

Smiley sa...

Räcker det inte att säga till anhöriga att de ser till att använda alla möjliga "reservdelar"? Eller tar det längre tid isf för det byråkratiska maskineriet att distribuera dem?

Antehuga sa...

hej smiley-jag fattar inte riktigt vad du menar

Smiley sa...

T.ex. jag är lat eller snarare har ingen tid att skaffa donationskort. Men jag säger till mina nära att ifall jag dör, så måste de se till att mina organ är välanvända. Räcker det? Eller måste jag skriva under någon dokument?

Antehuga sa...

Virsen med mitt förslag vore just att glömska /lättja eller osäkra anhöriga inte skulle kuna hindra donation om inte ett"anti-donationskort" fanns

Smiley sa...

Jag hajade det, man borde ändra lagen. Men jag undrade om nuvarande situation.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Antehuga sa...

Om den avlidne vare sig sagt ja eller nej tolkas det som ja, men on någon av de närmaste anhöriga säger nej så blir det nej.

Spirit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Smiley sa...

Hur skaffar man ett donationskort egentligen?

Du kanske bor använda wordverification. Anonymous och spirit är spam.

Antehuga sa...

Tack för rådet Smiley-är nu fixat.(gå in på ett apotek så har dom nog donationskort)

Per Dahlberg sa...

Jag erbjuder och erbjuder och donerar och donerar. Problemet är att ingen vill ha min kropp. Fråga min tandläkare.

Antehuga sa...

äre Per. det är inte sant.jag har ett flertal gånger erbjudit mig att kompostera de flesta av dina organ i vår rosenrabatt

Per Dahlberg sa...

Men din rosenrabatt känns så... Örgryte. Jag är säker på att mina organ platsar bättre i en ekologisk biodynamisk täppa i Majorna.

Antehuga sa...

Käre Per.
Absolut inte. Det finns nästan inget som är så rätt och pittoreskt som lite proggresiv mylla. Dina komposterade organ känns så himla "rättvisemärkt" på nåt sätt.