fredag, september 22, 2006

Straffavgörande är ovärdigt fotbollen

Sepp Blatter har faktiskt rätt denna gång. Matcher bör inte avgöras med hjälp av straffar. Straff är nämligen exakt som det låter,ett straff för en förseelse. det är inget annat och bör inte vara något annat heller.

Att avgöra en match på detta sätt har en enda fördel; man kan lätt räkna ut hur lång en match max. kan bli. Nackdelarna är däremot många, den överlägset största är dock att det inte är spelet fotboll som blir avgörande.

Om man istället spelade "sudden death" med ex. 4 spelare färre på plan så får dels ett rel. snabbt avgörande på grund av de stora ytorna som skapas dels blir det ett avgörande med hjältar istället som nu syndabockar . Jag har själv provat denna modell i cuper (15-åringar) med mycket positivt resultat och respons.
Blatter du har rätt-otroligt men sant

5 kommentarer:

Per Dahlberg sa...

Kan vi inte tänka oss att vi efter fulltid börjar skjuta av spelare istället? Jag garanterar att detta skulle få fart på spelet. En snabbspringare som Ronnie Hellberg från VM-74 skulle klara sig utmärkt medan andra (inga namn nämnda) skulle försvinna från plan ganska snart. Det lag som har flest spelare kvar efter, tja femton minuter, vinner.

Per Dahlberg sa...

Och "Ronnie Hellberg" hette ju på den här tiden Roland Sandberg. Men strunta i det nu. Det är principen som räknas.

Antehuga sa...

En mycket bra ide,men jag undrar om inte borde prova den i ungdomsfotbollen först för att få en bra utvärdering. (gärna en match mellan ifk-aik),kul grej det här med hellberg

Per Dahlberg sa...

Det handlar inte om moderna snabbskjutande kulsprutor, utan kanske mer en luntlåsmusköt från sextonhundratalet. Den har träffsäkerhet och räckvidd som en trasig badmintonboll och kräver dessutom ett par minuters omladdning per skott. Men röken och effekten är fin. Svartkrut skulle dessutom bolma så stiligt på gamla Ullevi.

Antehuga sa...

Bäste Per.

Tråkigt att du som vanligt låter din småborgerliga mentalitet styra.
Automateld över massorna är det enda som kommer att kunna pränta in arbetarklassens dygder i dom