fredag, september 08, 2006

Snälla puckon, låt bli att rösta!

Ja så är det snart val igen. Röstdeltagandet kommer att analyseras. Om det sjunker så kommer bekymrade herrar och damer börja prata om "hot mot demokratin"-skitsnack. Det verkliga hotet mot demokratin är alla okunniga, ointresserade puckade vanedjur som bara röstar för att rösta.

Lågt valdeltagande innebär förhoppningsvis att det är en högre % av de röstande som faktiskt vet varför dom röstar på ett parti, det kanske t.o.m. finns x antal som orkat läsa de olika partiprogrammen,följa debatter etc.

Jag önskar att de som röstar är något så när insatta-det är bra för demokratin. Självfallet vore det underbart om alla engagerade sig,men det är knappast troligt. Vi pratar ju trots allt bara om ett riksdagsval och inte om något så viktigt som Idol eller Carolas fräckaste out-fit.

Så snälla ni politiska analfabeter-skit i och rösta,för demokratins skull

MGH

5 kommentarer:

Smiley sa...

Jag läste nånstans att i princip fördelas de "okunniga, ointresserade puckade vanedjur" ganska jämnt mellan partierna, så åtminstone kan de inte skifta röstfördelningen. Om det är riktigt så, vet jag inte.

Antehuga sa...

Det är mycket möjligt att det är så.
Det är inte röstfördelningen som är det störande utan grejen att ju fler puckon som röstar desto fler politiker kommer vädja till deras puckade okunnighet med idiotiska löften ,kommentarer och BS
(bloggar du inte längre?)

Smiley sa...

Håller med dig, men vad kan man göra? Gå och skjuta puckona?

Nej, bloggar inte längre. Long story =/

Antehuga sa...

Hej smiley. synd att du slutar du gav ett trevligt intryck av kaos,intelligens och pilskhet

Smiley sa...

Hmm, tack :) Kanske tar jag det på nytt någon gång. Måste repa mig lite bara.