onsdag, april 19, 2006

När fan dog den där Jesus egentligen?

Vi firar ursprungligen jul till minne av Jesu födelse.Inget konstigt med det. Julafton är den 24:e och juldagen är den 25:e december-kristallklart!

Långfredagen är enligt samma källor Jesus dödsdag. Men långfredagen varierar från år till år. Dog Jesus i mars eller april?. Nog för att hans dödskamp kanske var något utdragen men 3 veckor,knappast. Han skulle ju i så fall vara mer än lovligt välhängd.

finns det någon begåvad individ som kan förklara hur det hänger ihop,så att säga.

MGH

6 kommentarer:

Mette sa...

Nä... jag har också undrat över det där... för sen uppstod han ju... på 3e dagen? Det blir hm... på påskdagen? Annandagen? Och hur länge valsade han omkring i det fria efter det?

DawnLord sa...

Att jesus var välhängd finns det väl inga bevis på. Jag var tvungen att kommentera då välhängd är för mig ett helt annat begrepp.

Antehuga sa...

bäste dawnlord.
visst du har rätt. men om han var guds son nog fan borde ha vara välhängd-det fixa farsan.

Anonym sa...

På Jesu tid förljde man en månkalender. Därför bestäms när påsken infaller fortfarande i förhållande till månen (ett visst antal dagar efter full eller nymåne). Jesus do myclet riktigt på fredagen och uppstod på påskdagen "på tredje dagen" innebär inte tre dagar därefter, utan långfredagen räknas som dag 1.

Antehuga sa...

tack anon.

Anonym sa...

vad spelar det för roll?man är ju ledig så det är välan bra!!??rolle