tisdag, november 15, 2005

Polska tandläkare

Ylva Johansson en av vår regerings många både begåvade och moraliskt högstående medlemmar tycker att det är bra för konkurrensen med den mångfald och den prispress det innebär med att ta in tandläkare som arbetar för löner som är lägre än svenska tandläkare inom landstinget. Mycket glädjande att Ylva anser att konkurrens och mångfald gynnar patienter,tyvärr är det bara inom tandvården som det uppenbarligen är bra. Inom övrig sjukvård är SAP mycket njugga med att vilja utsätta den "heliga kon" offentlig sjukvård för konkurrens.
Jag antar att de regler som Ylva nu tycker skall gälla inom tandläkarbranchen även skall gälla andra yrken. Jag funderar nämligen att ta in vitryska städerskor, hantverkare sjukvårdsbiträden och kassörskor som gladeligen kommer arbeta för ca.60:- /timme(vitt naturligtvis).
Ja Ylva kan nu verkligen få både mångfald och lägre priser på det mesta.

Jag har mailat och ringt till hennes departement för att få svar, men mot all förmodan har ingen svarat, förutom en politiskt sakkunnig som "förstod min synpunkt" men tyvärr,tyvärr inte hade tid att svara just då-Vilken otur.

med gnälliga hälsningar
Ante Huga

3 kommentarer:

Per Dahlberg sa...

Det är klart att Ylva sitter och väntar på att just Antehuga skall ringa.
Hon är trött på Erik och vill ha spänning i tillvaron. Men sluta inte, hon spelar bara svår det lilla stycket.

Per Dahlberg sa...

Det är tur att det kommer in lite polska tandläkare. De behövs för att väga upp alla tjeckiska.

Antehuga sa...

Precis bara för att Ylva vet det där pinsamma om tjeckiska tandläkares små...... så ringer hon inte,taskigt